Cu toate acestea, din când în când – e drept, din ce în ce mai rar – câte un român reușește. În 2015 a fost rândul handbalistei Cristina Neagu.

A câștigat cu Buducnost Liga Campionilor și a fost golghetera competiției, iar, alături de naționala României, a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial. Pentru că toate aceste performanțe probabil că nu ar fi fost posibile fără ea, Cristina Neagu reușind să facă în handbal mai mult decât Messi sau Ronaldo în fotbal, românca a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii. Iar, ca lucrurile să fie și mai curioase, trebuie spus aceste realizări vin după ce, timp de aproape doi ani de zile, nu a intrat în sală din cauza unor accidentări grave.

În urmă cu șase ani, handbalista mai fusese recunoscută drept cea mai bună  din lume. Atunci, la doar 22 de ani, cu cele 53 de goluri înscrise și 38 de pase decisive, Cristina Neagu a adus României bronzul european. Cum a reușit o româncă să ajungă la un asemenea nivel, este greu de spus.

Există doar o singură explicație logică: este vorba de geniu și de multă muncă.

Palmares

2010 – medalie de bronz la Campionatul European

2010 – desemnată cea mai bună handbalistă a lumii

2015 – câștigătoare a Ligii Campionilor cu Buducnost

2015 – bronz la Campionatul Mondial

2015 – desemnată cea mai bună handbalistă a lumii

2016 – desemnată cea mai bună handbalistă a lumii

Citiţi şi Povestea Gabrielei Firea, jurnalistul care a ajuns primar al Capitalei

Citiţi şi Povestea Ancăi Vlad, femeia care a creat "Farmacia Inimii, Catena"

Citiţi şi Povestea Laurei Codruţa Kovesi, femeia în care românii au cea mai mare încredere!

Citeşte şi Povestea Ancăi Dragu, a doua femeie ministru al Finanţelor din istoria României

Site-ul capital.ro vă prezintă în fiecare zi din luna martie portretul unei femei de succes din România, extras din ultima ediţie a Top Capital 50 Femei de Succes, publicat la finalul anului trecut.