În urmă cu doi ani Stephen și-a prezentat experiența pe Wall Street Oasis Forum, o relatare cinstită, dar brutală, cu accente filozofice despre viață și fericire. Viața de bancher a lui Ridley a fost un șir nesfârșit de "e-mailuri, excel, PowerPoint, întâlniri, proiecte interminabile, modificări, proiecte, print, ia de la imprimanta, dă curierului, întâlniri, mai mult de lucru, multitasking, plictiseală, evită-l pe șef vinerea, mai mult de lucru, depresie, oboseală, oboseala, oboseala, al naibii de mizerabil".

La fel ca mulți alții Ridley a crezut initial că plusurile intrării în zona de investment Banking, in special bonusirile bănesti, vor compensa minusurile. Dar nu a fost asa: "Chiar daca am fost bine platit, nu te poti gândi să cumperi cate un elicopter pe weekend, să te îmbraci în haine de designer, sa spargi 30.000 de lire sterline într-o noapte și să te plimbi în locații exotice în vacanță.

Vei fi peste medie, dar doar puțin peste medie. Sigur, poti cumpara un MacBook air fără să te gandesti la preț și poți folosi taxiul în loc de autobuz. Dar numai asta. Am fost uimit de cât de modești erau oamenii din bancă, cu toata aura care îi inconjoara. Inși tristi, cu vieți lipsite de senzațional și perspective la fel de lipsite de senzațional. Un grup de tocilari prinși într-o cușca de vise și bani și lăcomie, din care nu au ieși niciodată. Trebuie sa fie o viată mai buna decat aceasta", scrie Ridley, citat de Business Insider.

S-a gandit ce s-a gandit, a analizat toate posibilitățile și a decis în cele din urmă să facă ceea ce-i place cel mai mult, ceva care să-i ofere libertatea ca om , ca persoană. A decis să se apuce de cântat. A demisiont de la bancă, și s-a apucat să cânte pe străzile Londrei.

Stephen Ridley a inregistrat primul sau album anul trecut, iar astăzi este un artist apreciat.