Ideea ca Fiat ar putea investi intr-o linie de asamblare a autovehiculelor in Romania a starnit deja multe valuri in presa autohtona. Informatia sosita „pe surse” a avut darul de a inflama inca o data visatorii care spera la sosirea unui al treilea mare producator auto in ţara noastra insa realitatea pare a fi cu totul alta.

Nu este prima data cand se zvoneste ca grupul italian ar putea investi in Romania. La intalnirile grupului oamenilor de afaceri italieni din Romania s a mai discutat despre o posibila investitie a Fiat. De aceasta data insa, chiar ambasadorul Italiei la Bucuresti pare sa fi confirmat informatia. Tot surse din piaţa considera insa ca investitia va viza mai degraba o unitate de productie a subansamblurilor, mai ales ca grupul Fiat se afla in negocieri pentru asamblarea de vehicule in Serbia, in uzinele Zastava.

Este greu de crezut ca italienii au nevoie de inca o fabrica in zona daca luam in calcul si facilitatile de la Bursa din Turcia si Tichy din Polonia. Mai mult chiar, in urma cu cateva zile, autoritatile sarbe au anuntat, conform AutomotiveNews Europe, ca Fiat cauta furnizori pentru fabrica Zastava.