Un fond de investiţii administrat de compania americană Franklin Templeton a cumpărat, vineri, 6% din acţiunile Impact Developer&Contractor (IMP) de la preşedintele CA şi directorul general al dezvoltatorului imobiliar, Dan Ioan Popp, pentru 7 milioane lei (1,6 milioane euro).

Acţiunile au fost achiziţionate, printr-o tranzacţie specială, de fondul Templeton Git Emerging Markets Small Cap Fund, înregistrat în Hong Kong, se spune într-o notificare remisă luni Bursei de intermediarul operaţiunii, compania cehă de brokeraj Wood&Company.

Anterior tranzacţiei, fondul de investiţii deţinea 171.000 de acţiuni Impact, adică 0,08% din capitalul social al dezvoltatorului imobiliar.

Popp mai are doar 22% din firmă

În urma operaţiunii de vineri, participaţia lui Popp a scăzut de la 28,06% la 22,06% din acţiunile Impact.

Dezvoltatorul imobiliar are un capital social de 200 milioane lei, divizat în 200 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de un leu.

În acţionariatul companiei se mai regăsesc directorul financiar al Impact, Carmen Săndulescu, care deţine 11,55% din acţiuni, iar administratorul de fonduri Artio Global Management, fost Julius Baer Investment Management, are aproape 10% din titluri.

Impact a rămas pe profit

Compania a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 791.816 lei, mult mai mic faţă de câştigul consemnat în perioada similară a anului trecut, de 16,85 milioane lei. Cifra de afaceri netă, de 41,4 milioane lei, a fost de 2,6 ori mai redusă faţă de valoarea din intervalul ianuarie-septembrie 2008, de 109,33 milioane lei.

Preţul acţiunilor Impact a crescut luni cu 0,8%, la 0,64 lei, pe un rulaj de 361.000 de lei. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 128 milioane lei.

Compania Franklin Templeton Investments a câştigat licitaţia pentru administrarea Fondului Proprietatea la începutul lunii iunie.

SURSA:Mediafax