"Oricum o întorci, oricum o faci, este una pozitivă, că sunt mai mulți bani. Este, în limba omului obișnuit, o rectificare pozitivă. Avem asigurate toate drepturile constituționale fundamentale: salarii, pensii, alocații, ajutoare de șomaj. De trei ani ne-am obișnuit că e normal, dar să nu uităm că acum trei ani nu aveam asta. La trei ani de la preluarea Guvernului nu mai este nicio categorie nedreptățită  care să nu-și fi primit banii înapoi", a spus Ponta, citat de B1 TV.

Premierul a precizat că sunt bani pentru plata alocațiilor mărite pentru veteranii de război, aviatori, deținuți politici, diplomatici și grefieri.

"Alocăm toate sumele care s-au pierdut la buget pentru anumite autorități locale, 1,3 miliarde le lei pentru autoritățile locale. La Cultură nu se taie bani, la MAPN se câștigă bani, 1,55 din PIB", a explicat Ponta. Premierul a mai spus că la Sănătate nu s-a tăiat, din contră s-a dat 478 de milioane de lei.

În ceea ce priveşte bugetul pentru Administraţia Prezidenţială, premierul a spus că a dat exact cât s-a cerut. "La Administraţia Prezidenţială am dat cât ne-au cerut: 10 milioane de lei în plus", a zis Ponta.

Administraţiile locale care au pierdut bani în trecut vor primi toate aceste sume la actuala rectificare bugetară, respectiv 1,3 miliarde de lei, inclusiv pentru investiţii locale, a declarat marţi premierul Victor Ponta, în deschiderea şedinţei de Guvern.

"Alocăm prin această rectificare toate sumele care s-au pierdut la buget pentru anumite autorităţi locale. (…) Alocăm toţi aceşti bani şi pentru investiţiile locale, în total 1,3 miliarde de lei", a precizat premierul.

Acesta a mai spus că la rectificare se alocă toţi banii necesari în Educaţie, pentru plata titlurilor executorii atât în zona preuniversitară cât şi în cea universitară. "Vreau să îi asigur pe toţi profesorii din preuniversitar: aveţi banii în buget, da! În aşa fel încât să fie la zi cu ceea au câştigat în instanţă", a mai spus premierul.

Victor Ponta a subliniat că "la Sănătate nu se taie, ci se dă", precizând că s-au creat confuzii pentru că s-au mutat bani dintr-o parte în alta, dar la final a reieşit un plus de 478 de milioane de lei. În plus, "asigurăm pentru Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – UPU toţi banii pe care departamentul i-a cerut, în aşa fel încât să nu fie niciun fel de problemă nici de salarii, nici de cheltuieli", a subliniat primul ministru.

De asemenea, la Ministerul Apărării Naţionale, bugetul se suplimentează cu 150 de milioane de lei şi 650 de milioane de lei credite de angajament, a mai spus Ponta, iar la Ministerul de Interne se alocă 500 de milioane de lei "pentru plata actualizată a drepturilor pentru toţi poliţiştii, pompierii, toţi angajaţii Ministerului".

În plus, la Cultură se suplimentează bugetul şi se alocă posturi pentru Teatrul Naţional, iar la Culte se asigură banii pentru drepturile tuturor cultelor din România, a explicat primul ministru.

Premierul a mai cerut ministrilor să cheltuiască banii corect pentru dezvoltare și a mulțumit firmelor care au plătit taxe și impozite, dar și ANAF-ului pentru că a combătut marea evaziune fiscală.