Un profesor de informatică de la un liceu cu renume din București i-a trimis un mesaj liderului Pro România, Victor Ponta, în care se arată indignat de faptul că disciplina pe care el o predă a fost scoasă de la examenul de Bacalaureat.

Victor Ponta declară cu această ocazie război deschis Ministerului Educației și a celei care se află în vârful instituției, respectiv Ecaterina Andronescu. În urmă cu nici un an, Ponta arunca pe piață ideea că Andronescu ar putea fi candidata Pro România la prezidențiale.

”Nu ii inteleg pe cei care tot fac schimbari de dragul schimbarii in sistemul de Educatie – si ma deranjeaza cumplit ( in dubla mea calitate de parinte si om politic) cei care nu inteleg ca Educatia in Romania trebuie sa mearga spre viitor si nu spre trecut !!!

Am primit acest mesaj – il consider rational si intemeiat si vom acorda tot sprijinul pe care il avem la dispozitie ca deputati in Parlamentul Romaniei / incep insa prin a-l prezenta aici ( poate asa aude si Ministerul Educatiei si intelege sa nu mai traiasca intr-o realitate care nu mai exista de 20 de ani!!!)!

“Buna ziua, domnule Președinte al Partidului ProRomânia. Mă adresez dumneavoastră cu speranța că veți stopa situația în care a ajuns disciplina Informatica în învățământul de stat. În timp ce în multe țări se introduce această disciplina în curricula lor începând de la clasele primare, în România, această disciplină este scoasă de la Bacalaureat, unde este de peste 20 de ani, și cred că acesta este primul pas pentru dispariția acestei discipline din planurile cadru de la liceu. Iar acestă eliminare cred că are legătură cu ceea ce se întâmplă în țară din 2016, adică cu faptul că cei care au iești în stradă sunt în primul rând tinerii care lucrează în corporații, multi dintre ei în domeniul IT. Vă rog să ne ajutați în demersul nostru pentru ca această disciplină să nu fie scoasă din planurile cadru de la liceu, deoarece, eu consider că introducerea ei în planurile cadru acum 25 de ani și introducerea în cadrul examenului național de bacalaureat a dus la dezvoltarea României de azi și la o șansă ca tinerii angajați în domeniul IT să rămână în țară.

Vă multumesc,
Profesor de Informatică Boca Alina Gabriela, Colegiul National de Informatică „Tudor Vianu”, Bucuresti.”, se arată în postarea lui Victor Ponta.