Poluarea aerului, un adevărat pericol pentru copii. Cum îi va afecta când devin adulți

Un nou studiu citat de Daily Mail arată că poluarea are un impact negativ asupra copiilor. Concret, cei care trăiesc în orașe mari sau în locuri unde poluarea aerului este la cote uriașe riscă să aibă probleme cu sănătatea mintală la maturitate.

Cercetătorii care au participat la studiu au arătat că o atmosferă încărcată cu substanțe toxice are efecte similare ca expunerea la plumb. Potrivit lor, chimicalele din aer sunt legate de apariția mai multor afecțiuni, precum: astm, infarct, boli ale plămânilor și ale sistemului imunitar.

Predispoziție pentru boli psihice

Unul dintre autorii studiului, om de știință la Universitatea Duke din Carolina de Nord, spune că au fost studiate date strânse pe parcursul câtorva zeci de ani și au fost făcute mai multe legături între poluare și impactul asupra sănătății mintale.

”Pentru că expunerea la substanțe nocive este atât de larg răspândită la nivel mondial, poluarea atmosferică poate avea o contribuție semnificativă la instalarea bolilor psihice”, a explicat unul dintre autorii cercetării.

Și Universitatea din Cincinnati a făcut mai multe studii care urmăresc legătura din poluare și anxietate și tentativele de sinucidere din rândul copiilor și tinerilor.

Cu toate acestea, unul dintre autorii studiului spune că este nevoie de mai multe studii pentru a da un verdict definitiv, notează Science Daily.