Florin Roman, deputat PNL, îi dă replica lui Marcel Ciolacu. Subiectul: impozitarea progresivă în România.

Contre în coaliţia de guvernare pe tema impozitării. Florin Roman: Vom apăra cota unică, pentru că trebuie sa încurajăm munca

Duminică, liberalul a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care a transmis că nu va fi introdus niciun astfel de impozit în România, aşa cum şi-ar dori PSD, cota unică fiind o linie roşie peste care nu se va putea trece atât timp cât Partidul Naţional Liberal este şi el la guvernare.

Florin Roman mai spune că impozitarea cu 1% din cifra de afaceri pentru marile companii, o altă masură susţinută de viitorul premier Marcel Ciolacu, va afecta în special companiile româneşti. „Asta nu este patriotism economic, este protejarea companiilor străine!”, afirmă liberalul în mesajul său.

„Nu va exista nici un impozit progresiv, așa cum susțin liderii social-democrați!

Vom apăra cota unică, pentru că trebuie sa încurajăm munca. Poate ca social-democrații ar putea începe cu scăderea cheltuielilor pentru acei asistați sociali, care sunt apți de munca și nu vor sa muncească!

Cota unică este linia roșie peste care nu se trece cu PNL in guvern!

Impozitarea cu 1% din cifra de afaceri pentru marile companii, loveste in principal in companiile cu capital romanesc! Asta nu este patriotism economic, este protejarea companiilor străine!”, a scris Florin Roman pe pagina sa de Facebook.

Ce susţine Marcel Ciolacu pentru programul său de guvernare?

Declaraţiile deputatului PNL vin ca răspuns ca afirmaţiile făcute tot astăzi de către preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Îmi continui demersul și eu țin ca România să vină la un moment dat cu impozitarea progresivă şi în momentul acela o să avem şi taxă.

Ne-au atras atenția și cei de la Comisia Europeană și de la Banca Mondială că problema sunt excepțiile pe care le avem în acest moment şi care nu mai creează un climat concurențial corect.

Îmi mențin părerea că marile companii ar trebui să plătească impozit cel puțin 1% din cifra de afaceri”, a spus Marcel Ciolacu duminică, 11 iunie.