Autoritatile americane au cerut retragerea de pe piata a unui numar de 450.000 de pneuri destintate camionetelor usoare, din cauza unor defecte grave de fabricatie. Pneurile se pot dezintegra si cauza accidente mortale.

 

Pneurile au fost importate in China de o companie mica din New Jersey, care a anuntat ca in eventualitatea retragerii acestor pneuri de pe piata va intra automat in faliment.

 

Pneurile, produse de Hangzhou Zhongce Rubber, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata chineza, se afla la baza unui incident grav in care o persoana si-a pierdut viata.

 

Este pentru a doua oara cand pneurile Hangzhou Zhongce sunt implicate intr-un proces de retragere din SUA. In februarie 2006, importatorul Cooper Tire & Rubber a rechemat 288.000 de pneuri, dupa ce a descoperit ca in peretii laterali ai anvelopelor erau folositi niste aditivi interzisi in industria de profil.

 

Chinezii se apara, sustinand ca vand aceste pneuri de 10 in Statele Unite si considera ca la mijloc este vorba de un razboi politic intra Beijing si Washington.

 

Sursa: USA Today

  

Te-ar putea interesa și: