Pludi Market, parte a grupului german Tengelmann, a deschis la Roşiorii de Vede, în judeţul Teleorman, cel de-al 97-lea magazin Plus din România, în urma unei investiţii de 1,5 milioane de euro.

Noul magazin de proximitate Plus este are o suprafaţă totală de 1.200 mp, dintre care 1.000 mp suprafaţă de vânzare şi 200 mp spaţii aferente. Magazinul este o construcţie de tip „freestander”, care respectă un format standard şi dispune de 70 de locuri de parcare.

Plus a deschis primele magazine din România în anul 2005. Tengelmann mai deţine în România,  reţeaua de magazine de bricolaj Obi, care numără în prezent patru magazine.

În februarie, grupul german Lidl a anunţat că va prelua de la Tengelmann reţelele de magazine de discount Plus din România şi Bulgaria. Tranzacţia trebuie aprobată de autorităţile pentru concurenţă din cele două state.

Principalii concurenţi ai Plus pe segmentul de retail cu profil de discount sunt Rewe România, care operează magazinele Penny Market, Profi şi MiniMax Discount.