Dezvoltatorul imobiliar Plaza Centers N.V. a anuntat luni achizitia unui spatiu de 31.800 de metri patrati in Timisoara, in vederea dezvoltarii unui mall, informeaza un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Londoneze. Potrivit companiei, mall-ul se va desfasura pe o suprafata de 30.000 de metri patrati exceptand spatiul pentru parcare. Totodata, Plaza Centers N.V. s-a angajat sa dezvolte pe un spatiu de 20.000 de metri patrati, adiacent mall-ului, un proiect mixt cu spatii de retail, birouri si locuinte. Investitia totala se ridica la 60 de milioane de euro.

"Timisoara este un oras cu peste 330.000 de locuitori care este semnificativ dezavantajat datorita lipsei de spatii de retail de calitate. Aceasta oportunitate de a dezvolta un mall in Timisoara va satisface cererea locala a consumatorilor, dar va trezi si apetitul altor dezvoltatori pe segmentul de retail in aceasta zona", spune Ran Shtarkman, CEO Plaza Centers N.V. 

Achizitia realizata de Plaza Centers N.V. este a doua de acest gen in Romania. In noiembrie 2006, compania a anuntat semnarea unui parteneriat cu Guvernul Romaniei pentru dezvoltarea imobilului Casa Radio. Proiectul a fost estimat la o valoare de peste un miliard de euro si vizeaza reconversia functionala a cladirii.

Plaza Centers este una din principalele companii de pe piata mondiala  a dezvoltatorilor de mall-uri si centre de entertaiment si este o subisidiara indirecta a companiei de stat israeliene, Elbit Medical Imaging, ale carei actiuni sunt tranzactionate la bursa din Tel Aviv (Israel) si cea din New York (SUA). Compania Plaza Centers este membru al Grupului de companii Europa Israel controlate de omul de afaceri Mordechay Zisser.

Sursa: Capital 12 Martie 2007