Platinum Asigurări-Reasigurări, fostă Clal Asigurări, estimează că va subscrie prime de 5-6 milioane de euro în acest an, comparativ cu 2,7 milioane de euro în 2009, a declarat directorul general adjunct al societăţii, Anca Băbăneaţă (foto).

„Sub noua denumire, vrem să furnizăm clienţilor noştri servicii de asigurare adaptate cerinţelor acestora”, a spus Băbăneaţă.

Băbăneaţă a adăugat că Platinum a încheiat anul 2009 cu pierderi de nouă milioane de lei. În intervalul 2006-2008, asigurătorul a consemnat pierderi de 40,81 milioane de lei, conform datelor CSA.

În prima parte a lunii februarie, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a aprobat modificarea denumirii companiei Clal România Asigurări Reasigurări în Platinum Asigurări-Reasigurări.

Restructurări de criză

Clal România şi-a început activitatea în 2006, ca subsidiară a societăţii isreliene de asigurări Clal, parte a grupului de servicii financiare Clal.

După încercarea eşuată de a dezvolta vânzări directe de asigurări prin telefon în 2007, acţionarii au decis în 2008 restructurarea companiei şi schimbarea managementului, odată cu asumarea unor investiţii considerabile care să propulseze firma în primii zece asigurători din România până în anul 2012.

SURSA: Mediafax