Mai este mai puțin de o lună până la alegerile europarlamentare și referendumul pe justiție convocat de Klaus Iohannis, iar războiul politic este total. Șeful statului speră să reseteze lupta pentru Putere printr-un rezoltat bun la referendum, dar coaliția PSD-ALDE încearcă să dejoace planul lui Iohannis.

Liviu Dragnea lovește în președinție de câte ori are ocazia, da nici al doilea om în stat nu stă degeaba. În direct la România TV, Călin Popescu Tăriceanu a făcut anunțul care dinamitează pur și simplu scena politică. Șeful Senatului face praf referendumul și anunță boicotarea acestora.

„Referendumul e o cale de diversiune. Nu am să merg la referendum. Acesta perturbă o tematică importantă, proiectele europarlamentarilor noștri în Parlamentul European”, a tunat Tăriceanu care se află și el în plină campanie electorală. pe lângă lista ALDE pentru Parlamentul European, șeful Senatului speră și la o candidatură comună, alături de PSD, la alegerile prezindențiale din toamnă. Tăriceanu speră la un duel unu la unu contra lui Iohannis în turul doi la prezindețiale. Sondajele de opinie îl dau pe acesta ca favorit la turul doi, alături de președintele în exercițiu.