Fostul prim-ministru din partea PSD, Mihai Tudose, a venit luni cu o reacție surprinzătoare după ce Klaus Iohannis l-a propus premier pe Dacian Cioloș. Acesta spune că liderul USR nu va reuși să facă o majoritate în Parlament și își va depune mandatul pentru a nu ajunge la „umilința” unui vot în Parlament. Conform liderului social democrat, planul lui Iohannis ar fi să „îi îngroape” pe cei din USR înainte de alegeri și de formarea unui nou Guvern.

„Eu cred ca dl Presedinte e pe drumul cel bun, adica dupa alegeri a nominalizat pe cineva de la partidul de pe locul 2, acum pe cineva de la partidul de pe locul 3. Eu sper cand termina cu partidele parlamentare sa nominalizaeze si de la PSD”, a anunțat Tudose, zeflemitor.

„ Este evident ca aici sunt doua variante mari si late. Ori e aranjata cu PNL si UDMR sa voteze, ori e facuta ca sa ii ingroape de tot pe USR. Nu cred in prima varianta. Este clar ca nu merge. Il cunosc pe dl Ciolos, va incepe niste negocieri dar cred ca isi va depune mandatul, nu va ajunge in Parlament cu audieri de ministri si vot, va evita o asemenea umilinta”, a mai spus liderul PSD.

PSD a venit de asemenea cu o reacție

”Rocadă în alianţa pierzătorilor”, scrie în mesajul Partidului Social Democrat, făcând referire la faptul că Florin Cîţu a fost înlocuit cu alt lider al coaliţiei de dreapta, Dacian Cioloş.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare pentru soluţionarea crizei politice, că a decis ca Dacian Cioloş să fie nominalizat pentru postul de prim-ministru. Liderul USR Dacian Cioloş a transmis, după anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind desemnarea sa pentru a forma noul Guvern, că este onorat şi pregătit să îşi asume responsabilitate guvernării şi să înceapă negocierile cu celelalte partide. Decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş drept candidat la funcţia de prim-ministru a fost semnat de şeful statului.