Românii care ar trebui vaccinați de urgență! Modalitatea prin care putem pune capăt pandemiei

Invitat în cadrul emisiunii ”Subiectiv” de la Antena 3, profesorul Dan Ioan Mănăstireanu a recomandat, în primă fază, formarea unui comitet din specialiști, subliniind că varianta actuală a CNSU are o componență inadecvată.

„În ultimele zile am discutat cu câţiva colegi din ţară. Un plan de măsuri care poate să fie realizat în 7 zile. Ca măsuri organizatorice, un comitet care să preia conducerea acțiunea sub patronajul logic şi activ al preşedintelui ţării.

Din păcate acest misterios fantomatic CNSU are o componența inadecvată. El este comparabil cu un organism care se ocupă cu curăţat zăpada în Bucureşti. Un comitet pe care eu l-am imaginat din 5 oameni din  care 4 să fie ultra specialişti şi un om care să reprezinte în mod real preşedintele ţării şi să păstreze legătura şi să aibă rolul de a informa Guvernul şi Parlamentul ce trebuie să facă.”, spune acesta.

Care sunt următorii pași

Medicul spune că este nevoie ca încrederea populației să fie recâștigată prin implementarea unor măsuri pentru mass-media și pentru personalitățile cu un impact puternic.

”Recâștigarea încrederii populației, în sensul unor măsuri clare adresate în primul rând către mass-media şi apoi către personalitățile cu impact puternic.”, spune acesta.

Singurul specialist în medicina de dezastru a mai spus că testarea populației este importantă, alături de ”vaccinări țintite”.

Dan Ioan Mănăstireanu: Trebuie luate măsuri foarte drastice

Medicul mai spune că trebuie luate măsuri foarte drastice, printre care se numără vaccinarea cadrelor medicale și a profesorilor.

„Trebuie luate măsuri foarte drastice, printre care vaccinarea tuturor cadrelor medicale. Dacă vrem să ținem școlile deschise, vaccinarea tuturor profesorilor. Am avut o vară întreagă de liniște și uzuri, în care nu s-a făcut nimic pentru convingerea oamenilor. Acum, nu avem decât să luăm măsuri drastice. Măsurile trebuie luate de un om care nu este compromis, iar conducerea sistemului sanitar este absolut compromisă, iar oamenii nu mai au încredere în ei”, a explicat profesorul Dan-Ioan Mănăstireanu.