Pirelli RE a incheiat o alianta cu banca italiana Intesa Sanpaolo si au creat Pirelli RE Integrated Facility Management BV,  una dintre cele mai mari companii de management al proiectelor din Europa, informeaza un comunicat al companiei. 

Intesa Sanpaolo a achizitionat de la grupul Pirelli o participatie de 49% din Pirelli RE Facility Management Netherlands, subsidiara care va fi redenumita Pirelli RE Integrated Facility Management BV. Totodata, banca a achizitionat Pirelli RE Facility Management, companie cu peste 1000 de angajati care defasoara activitati in Polonia prin Ingest Polska, unitate care la randul ei a fost achizitionata de Pirelli RE Integrated Facility Management. 

Veniturile Pirelli RE Integrated Facility Management sunt estimate sa depaseasca 430 de milioane de euro in 2007, cu un profit operational de 26 de milioane. Pe termen mediu, noua companie are ca obiective un venit de peste un miliard de euro si un profit operational de 60 de milioane de euro. 

In viitorul apropiat, divizia de management al proiectelor a Pirelli RE Group din Germania si cea din Italia urmeaza sa fuzioneze cu Ingest Polska. Totodata, divizia Fiat Finance et Services din Franta se va alatura acestui grup. 

Pirelli RE Integrated Facility Management BV intentioneaza sa achizitioneze companii in tarile din Europa Centrala si de Est unde desfasoara operatiuni in prezent.

Sursa: Capital 28 Iunie 2007