Grupul Altria, detinatorul companiei Phillip Morris, va inchide fabrica sa din statul american Carolina de Nord in urma deciziei de a-si muta productia de tigari destinate altor piete decat cea americana in Europa, informeaza CNBC. Totodata, Altria a anuntat ca va majora productia fabricilor sale din Europa pana in trimestrul al treilea din 2008.

Phillip Morris estimeaza ca va economisi 335 de milioane de dolari pana in 2011 in urma inchiderii fabricii. Phillip Morris International va economisi 179 de milioane in timp ce subsidiara din SUA a companiei va economisii 156 de milioane. Cheltuilelile ocazionate de inchiderea fabricii si mutarea salariatilor se vor ridica la 670 de milioane de dolari pentru Phillip Morris SUA, pana in 2011.

 

 

Filiala din SUA a Phillip Morris intentioneaza sa produca tigari pentru piata americana la fabrica sa din Richmond si va oferi unei parti din cei 2500 de angajati ai sai de la fabrica din Carolina de Nord posturi la Richmond. Cei care nu vor fi ofertati de companie vor primi salarii compensatorii si alte beneficii.

 

Sursa: CNBC 26 Iunie 2007