Pastila antivirală a Pfizer a trecut cu bine noi teste de laborator

Conform sursei citate, unul dintre studiile de laborator a descoperit că nirmatrelvirul, un ingredient-cheie din Paxlovid, a fost eficient în a opri o enzimă pe care coronavirusul trebuie să o reproducă atât în ​​varianta Omicron, cât și în varianta originală a virusului, susține Pfizer într-un comunicat.

Activitate antivirală similară împotriva Omicron și a mai multor variante

Într-un alt studiu, medicamentul a arătat o activitate antivirală similară împotriva variantei Omicron și a mai multor variante anterioare ale coronavirusului.

Cel de-al treilea studiu realizat de Pfizer și Icahn School of Medicine din New York a constatat că sunt necesare cantități similare de Paxlovid pentru a fi eficiente împotriva Omicron și a altor variante anterioare, susține comunicatul, scrie Forbes.

Eficient în proporție de 89% în prevenirea spitalizării sau a decesului

Pfizer anunța la finele anului trecut că studiile clinice au arătat că Paxlovid este eficient în proporție de 89% în prevenirea spitalizării sau a decesului în rândul pacienților cu Covid-19 cu risc ridicat.

Luna trecută, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a acordat Paxlovid autorizație de utilizare de urgență pentru pacienții cu risc ridicat de Covid-19.

Medicamentul este disponibil numai pe bază de rețetă și ar trebui să fie inițiat cât mai curând posibil după ce diagnosticul a fost pus, la cel mult cinci zile de la debutul simptomelor.

Pfizer a spus că este gata să înceapă livrarea imediată în SUA și și-a ridicat previziunile de producție, de la 80 de milioane, la 120 de milioane de cure de tratament. SUA a contractat deja 10 milioane de cure de tratament la prețul de 530 de dolari.

Mulți experți consideră însă că vaccinarea rămâne cea mai bună modalitate de a preveni răspândirea Covid-19 și de a reduce riscurile de spitalizare și deces.