Anunțul momentului despre Pfizer! Ce se întâmplă cu cei care s-au vaccinat cu acest vaccin? Totul a ieșit la iveală acum

Un astfel de studiu a realizat și Agenția franceză a medicamentului care spune că vaccinurile cu ARN mesager  împotriva coronavirusului nu cresc riscul unor probleme cardiovasculare grave (infarct, accident cardio-vascular sau embolie pulmonară) la persoanele cu vârsta de până în 75 de ani.

Studiul publicat în cursul zilei de marți a vizat toți adulții cu vârsta cuprinsă între 18 și 74 de ani, indiferent dacă au fost vaccinați sau nu. Ei au fost internați într-un spital din Franța în perioada 27 decembrie 2020 și 20 iulie 2021 cu un infarct acut de miocard, un accident vascular cerebral ischemic sau hemoragic sau cu o embolie pulmonară.

În urma studiului s-a confirmat faptul că vaccinurile cu ARN mesager ale companiilor Pfizer și Moderna sunt sigure în ceea ce privește riscul unui eveniment cardiovascular grav la adulți, care ar fi putut avea loc în primele trei săptămâni de la vaccinarea cu prima sau a doua doză.

”Pentru noi este un rezultat major, care confirmă siguranţa vaccinurilor cu ARN mesager la persoane în vârstă de până la 75 de ani”, a declarat AFP epidemiologul Rosemary Dray-Spira, directoarea adjunctă a structurii Epi-Phare.

Studiul a mai scos la iveală că vaccinurile cu adenovirus par asociate unei ușoare creșteri a riscului unui infarct al miocardului și unei embolii pulmonare. Vaccinuile cu adenovirus sunt cele produse de AstraZeneca și Johnson&Johnson, însă ele sunt puțin folosite în Franța.

Vaccinurile pe bază de ARN mesager pot face minuni și în cazul altor maladii

Tehnologia ARN mesager a fost privită cu scepticism înainte de pandemie, dar acum toată lumea își îndreaptă atenția către ea. Este una dintre cele mai remarcabile povești de succes ale pandemiei. Aceasta este tehnologia care a livrat vaccinurile Moderna și Pfizer/BioNTech în timp record, ajutând în lupta cu Covid-19.

Vaccinurile PfizerBioNTech se bazează pe ARN mesager, molecula care instruiește celulele noastre să producă proteine ​​specifice. Prin injectarea de ARNm sintetic, celulele noastre sunt transformate în ”fabrici de vaccinuri” la cerere, pompând orice proteină pe care dorim ca sistemul nostru imunitar să învețe să o recunoască și să o distrugă.

Înainte de pandemie, tehnologia a fost privită cu scepticism. Era un concept inteligent, dar nu era garantat. Acum se speră că vaccinurile pe bază de ARN mesager ar putea fi aplicate și în abordarea altror boli, de la gripă până la malarie, arată The Guardian.