Pastila anti-COVID va salva multe vieți. Dr. Adrian Wiener anunță un progres vital în lupta împotriva pandemiei

Declarația medicului a fost făcută în contextul în care pastile anti-COVID de la Pfizer reduce riscul de spitalizare şi deces la pacienţii cu risc ridicat.

„Este un progres care va salva foarte multe vieţi. Înțeleg povara emoțională prin care cu toții am trecut, chiar trauma socială prin care toate societățile au trecut. Este o alternativă la vaccinare dar nu neapărat un substitut. Vaccinarea rămâne instrumentul esențial de prevenire a îmbolnăvirii”, a declarat dr. Adrian Wiener în emisiunea „Punctul de Întâlnire” de la Antena 3.

Eficiența a fost măsurată prin administrarea în primele zile de la debutul simptomelor

De asemenea, acesta a explicat că medicamentul respectiv este „ primul antiviral dezvoltat specific pentru SARS-CoV-2” iar „eficiența a fost măsurată prin administrarea în primele zile de la debutul simptomelor”.

„Este primul antiviral dezvoltat specific pentru SARS-CoV-2. Eficiența a fost măsurată prin administrarea în primele zile de la debutul simptomelor. Există posibilitatea să aibă eficienta foarte bună în prevenirea îmbolnăvirii la contacţii direcți, deci mai există o nișă de folosire a acestui tratament. Ceea ce este foarte important este că, scăzând încărcarea virală în primele zile să contribuie şi la diminuarea transmiterii acestui virus de la persoană la persoană.

Parțile negative: În general la toate antiviralele au existat fenomene de adaptare a virului similare rezistentei la antibiotice din ce în ce mai crescută tuturor bacteriilor mai ales prin supra utilizare. Deci ar trebui să existe o utilizare țintită a acestui medicament pentru că deocamdată este singura speranță”, a completat acesta.

Pfizer dă marea lovitură

Varianta Omicron, care a stârnit temeri la nivel mondial, a făcut ca o mână de investitori și directori Pfizer și Moderna, cei mai mari producători ai vaccinurilor anti-COVID, să-și crească averile cu 9 miliarde de euro (10,31 miliarde de dolari) în doar o săptămână.

Organizația Global Justice Now acuză faptul că șefii din domeniul farmaceutic își ”sporesc averea de pe urma unei crize pe care chiar ei au creat-o”. Pe scurt, susține GJN, inegalitatea vaccinurilor, provocată de Pfizer și Moderna, a dus la crearea condițiilor pentru apariția variantei Omicron, scrie Commnondreams.

Acțiunile Moderna au crescut vertiginos, după anunțul apariției variantei Omicron și au ajuns la 310,61 dolari pe acțiune, la 1 decembrie, în creștere cu 13,61% față de miercurea precedentă. Acțiunile Pfizer au crescut și ele la fel de amețitors, cu 7,41%, de la 50,91 dolari, la 54,68 dolari pe acțiune.

CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, a devenit astfel mai bogat cu peste 824 de milioane de dolari în săptămâna de după anunțarea variantei, precizează Global Justice Now.

Cu valoarea acțiunilor sale crescând de la 6.052.522.978 dolari la 6.876.528.630 dolari, Bancel a vândut 10.000 de acțiuni pentru 319 dolari fiecare, la 26 noiembrie, chiar a doua zi după anunțarea variantei Omicron, obținând dintr-un foc 3,19 milioane dolari.

Între timp, și CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, și-a sporit și el averea cu 339.236 de dolari în săptămâna de după anunțarea variantei, afirmă Global Justice Now, portofoliul său financiar crescând de la 4.581.035 de dolari la 4.920.270 de dolari.