Conducerea grupului auto francez PSA Peugeot Citroen s-a întâlnit în această săptămână, în Japonia, cu şefii companiei Mitsubishi, pentru a negocia un acord de preluare a pachetului majoritar de acţiuni la producătorul auto nipon, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei.

O tranzacţie între cei doi constructori auto ar implica un schimb de acţiuni, au precizat sursele citate.

Negocierile se axează pe mai multe posibile scenarii. Unul dintre acestea viza preluarea a 51% din acţiunile Mitsubishi de către Peugeot Citroen în schimbul a 1,8 miliarde de dolari şi a 18% din acţiunile grupului, însă propunerea nu a fost acceptată.

Grupul francez încearcă să încheie alianţe mai strânse la nivel mondial, întrucât marii rivali, ca Volkswagen sau Renault, îşi consolidează poziţiile în Asia.

Alte variante discutate de cele două părţi includ achiziţia de către Mitsubishi a unei participaţii de peste 18% sau preluarea controlului de către grupul francez prin intermediul unui pahet minoritar de acţiuni. Producătorul auto francez Renault a preluat controlul Nissan în 1999 cu un pachet de acţiuni iniţial de 37%.

SURSA: Mediafax