De astăzi, un litru de motorină Euro Diesel 5 poate fi achiziţionat cu 5,53 lei iar unul de diesel superior OMV Diesel cu 5,71 la staţia Petrom Brâncoveanu. Preţurile sunt cu doi bani mai mari decât cele de ieri iar aceasta este a doua majorare de preţ în decurs de o săptămână.Modificările adâncesc diferenţa dintre preţul benzinei şi cel al motorinei. Cel mai ieftin sortiment de benzină costă acum 5,36 lei/litru în timp ce litrul de motorină ieftină este cu cu 17 bani mai scump adică 5,53 lei.   
Diesel-Păcăleală
Adâncirea diferenţei dintre preţul motorinei şi preţul benzinei într-o direcţie atipică ridică semne de întrebare asupra rentabilităţii automobilelor diesel. Aceste întrebări şi le-au pus însă şi alţii. Şi au găsit chiar şi un posibil răspuns.  Cei care au maşini cu motoare pe motorină pot fi considerați "fuel fools" dacă au senzația că este mai ieftin cu motor diesel decât unul pe benzină, spune presa britanică.
Cei de la Auto Express au arătat că multe modele cunoscute de mașini au fost rulate mai mult de 50.000 de km pe an până ca ele să ajungă la un prag în care sunt mai economice decât cele pe benzină.  Astfel, o Skoda Octavia cu un motor diesel de 2 litri, ar trebui să fie rulată cel puțin 50.000 de km pe an, timp de 3 ani, ca să fie mai eficientă decât una cu un motor pe benzină. Prețul de achiziționare este cu 3.000 de lire mai mare.