Rata contagierilor zilnice, care la 13 iunie a atins o cifră record (peste 142.000), a scăzut timp de patru zile consecutiv şi a ajuns la 118.000 în ultimele 24 de ore, conform OMS.

Continentul cu cele mai multe cazuri

Continentul american concentrează 3,89 de milioane de cazuri, urmat de Europa (2,45 de milioane), Orientul Mijlociu (817.000) şi Asia de Sud-Est, care miercuri a depăşit jumătate de milion de contagieri cu COVID-19. SUA, Brazilia, Rusia şi India se menţin, în această ordine, ca ţările cu cele mai multe cazuri.

Cifrele din reţelele sanitare arată că peste 4,35 de milioane de persoane s-au recuperat după această boală, peste jumătate din total, în timp ce 2 la sută din cazurile active (54.000) se află în stare gravă sau critică.

Vaccin împotriva coronavirusului

Daniel Prieto-Alhambra, expert epidemiologic de la Universitatea Oxford, a declarat că deja se lucrează la un vaccin împotriva coronavirusului. Tot acesta a mai spus și data la care va fi comercializat acesta.

„Jenner Institute lucrează la unul dintre vaccinurile aflate în stadiul cel mai avansat, deja în fază 3, recrutând sute de pacienţi, şi speră să aibă rezultate până în octombrie sau sfârşitul lui decembrie. Va fi primul care va fi comercializat”, a declarat cercetătorul spaniol.

„Laboratorul şi-a asumat riscul de a începe să producă deja vaccinul pentru a-l putea lansa pe piaţă imediat, dacă se dovedeşte că funcţionează. Laboratorul dă asigurări deja că va funcţiona. Faza 1 şi 2 par să funcţioneze”, a subliniat Prieto-Alhambra.