Creșterea numărului de angajați temporar a fost impulsionată de modificarea adusă Codului Muncii în 2011. Astfel, un angajat temporar trebuie să beneficieze de același nivel de salarizare ca și un angajat pe perioadă nedeterminată care îndeplinește același tip de muncă sau unul similar, indiferent de felul în care a fost angajat – direct sau printr-un agent de muncă temporară.
“Companiile sunt din ce în ce mai interesate să flexibilizeze relația directă dintre numărul de angajați și nivelul cererii de servicii sau produse, un avantaj oferit de furnizorul de muncă temporară. Se observă o creștere a cererii pe acest segment, acest trend datorându-se atât noilor reglementări în domeniu, care favorizează munca temporară, cât și faptului că angajatorii sunt din ce în ce mai atenți la optimizarea costurilor”, a declarat Bogdan Badea, business development manager Accace.
În România, companiile care apelează frecvent la serviciile unui furnizor de muncă temporară fac parte din domenii foarte variate, de la FMCG, auto, asigurări, farma, HoReCa, agricultură, construcții, industria prelucrătoare, componente electronice. În general, este vorba despre companii mari, multinaționale, cu un număr mare de angajați sau cu o cultură orientată foarte puternic pe externalizare.
La nivel european, toate piețele mature utilizează de zeci de ani munca temporară. Pentru comparație, piete precum Anglia, Franța sau Germania au milioane de angajați temporari fiecare, în timp ce Europa Centrală si de Est are piețe de ordinul sutelor de mii de angajați temporari.
“România se află încă la început în acest domeniu, dar cu evoluții pozitive în ultimii ani. Cu siguranță, și în următoarea perioadă tendința de externalizare se va menține, pentru că ne aflăm într-o perioadă incertă din punct de vedere economic, în care companiile sunt prudente cu investițiile pe care le fac. Un alt aspect demn de luat în seamă este zona de înlocuiri datorate concediilor de maternitate, care în ultimii trei ani a fost un motiv foarte important în creșterea muncii temporare și care a permis deschiderea unor poziții temporare de middle și chiar top management”, a mai adăugat Bogdan Badea.

Accace este unul dintre liderii pieţei serviciilor de consultanţă în management financiar din Europa Centrală și de Est.