De la începutul pandemiei, India a înregistrat 50.921 de decese asociate coronavirusului. Față de ziua de ieri au fost înregistrate 941 de decese în plus.

Săptămâna trecută, India a depăşit Marea Britanie şi a devenit a patra ţară din lume cu cele mai multe decese din cauza epidemiei, în urma Statelor Unite, Braziliei şi Mexicului.

India, top 3 țări grav afectate de coronavirus

Cu 2,6 milioane de cazuri de COVID-19, această ţară de 1,3 miliarde de locuitori este a treia naţiune din lume cu cele mai multe contaminări, după Statele Unite şi Brazilia, însă din cauza ratei scăzute de depistare, experţii consideră că aceste cifre sunt subestimate.

În pofida creşterii numărului de decese, Ministerul Sănătăţii a scris duminică pe Twitter că rata mortalităţii asociate COVID-19 în India a fost „una dintre cele mai scăzute de pe planetă”, situându-se la mai puţin de 2%.

”Testarea agresivă”

„Implementarea reuşită a (unei politici) de testare agresivă, o monitorizare cuprinzătoare şi tratament eficace (…) a contribuit, de asemenea, la numărul ridicat de persoane care s-au însănătoşit”, a adăugat ministerul într-o declaraţie.

India a introdus o carantină strictă la nivel naţional la sfârşitul lunii martie, pe care a ridicat-o la începutul lunii iunie, în încercarea de a relansa economia. Cu toate acestea, numeroase restricţii şi măsuri de carantină între diferite state indiene rămân în vigoare.