Studiile de piaţă efectuate de Western Union arată că peste 30% din consumatorii din ţările ortodoxe primesc transferuri de bani drept cadou cu diverse prilejuri, inclusiv pentru sărbătorile de peste an.

"După ocaziile speciale, cum ar fi aniversările, nunta sau Crăciunul, Paştele este cel mai important prilej pentru oferirea de cadouri. Cu prilejul Paştelui, transferurile de bani către România au atins un vârf de creştere de aproape 20%", spune Gabriel Sorbo, Director Regional Western Union pentru Italia, Spania, Portugalia, Grecia, România, Bulgaria, Cipru şi Malta.

Studiile Western Union arată că, la nivel global, aproximativ 89% dintre consumatorii care folosesc serviciile de transfer de bani ale companiei sunt migranţii care şi-au părăsit ţările de origine în căutare de noi oportunităţi economice. Majoritatea migranţilor din România trăiesc în ţări din Europa de Vest, unde creşterea economică a fost foarte slabă în 2012, produsul intern brut în zona Euro s-a contractat cu 0,5%, iar rata şomajului este în creştere, conform datelor publicate recent de Banca Mondială. Banca Mondială estimează, conform comunicatului Western Union Company, că transferurile de bani către România vor reintra pe creştere începând cu 2013.

Transferurile de bani către România au fluctuat în ultimii ani. S-a consemnat o creştere semnificativă începând cu anul 2004 şi imediat după aderarea la UE, însă transferurile au scăzut după declanşarea crizei, în 2008. În condiţiile în care revenirea economică din Uniunea Europeană se stabilizează, Banca Mondială estimează că transferurile oficiale din regiune vor reintra pe creştere în perioada 2013-2015 şi este de aşteptat să depăşească vârful atins înainte de criză în anul 2014.

Împreună cu organizaţiile sale afiliate Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil şi Western Union Business Solutions, Western Union le oferă clienţilor săi modalităţi rapide şi uşoare de a trimite sau primi bani în locaţii din întreaga lume, de a realiza plăţi şi de a achiziţiona ordine de plată. Serviciile sub marca Western Union, Vigo şi Orlandi Valuta au fost accesibile, pe 31 martie 2012, printr-o reţea comună de aproximativ 515.000 de locaţii ale agenţilor în 200 de ţări şi teritorii. În 2012, The Western Union Company a efectuat 231 de milioane de tranzacţii consumer-to-consumer la nivel global, realizând transferuri totale de 79 de miliarde de dolari între consumatori şi a efectuat 432 de milioane de plăţi comerciale.

În România, serviciul Western Union de Transfer de Bani® este disponibil printr-o reţea de peste 6.100 de locaţii, de la Capitală şi marile oraşe şi până la zone rurale. Pe piaţa locală, Western Union colaborează cu Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, BRD – Groupe Société Générale, Credit Europe Bank, Banca Comercială Carpatica, Raiffeisen Bank, Garanti Bank, Credit Agricole şi Millennium Bank. În plus, serviciul Western Union este disponibil şi prin Poşta Română, Western Union Retail Services SRL şi PayPoint.
Sursa: Agerpres