Nu mai puţin de 39 de proiecte de legi au trecut astăzi tacit de Senat, deşi USR a cerut întrunirea unei şedinţe de plen în care să voteze prelungirea termenului de adoptare, astfel încât senatorii să aibă timp să le dezbată”, arată Uniunea, într-o postare pe Facebook.

Totodată, Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat, a precizat că reprezentanţii formaţiunii au cerut miercuri în Biroul permanent şi în Comitetul liderilor convocarea unei şedinţe de plen cu un singur punct pe ordinea de zi, respectiv prelungirea termenului de adoptare tacită de la 45 la 60 de zile pentru iniţiativele legislative ajunse la termen.

„Propunerea noastră a fost respinsă, deşi, în actualele condiţii de lucru de la distanţă, nu ar fi fost nicio dificultate să organizăm un plen şi să votăm. PSD şi-a impus însă voinţa şi plenul va avea loc mâine”, mai spune el.

Potrivit USR, în şedinţa de joi se va lua notă, în mod oficial, de împlinirea termenelor de adoptare tacită pentru 79 de proiecte de lege care aveau ca termene pentru dezbatere şi adoptare 10, 19, 27 martie, respectiv 3 , 8, 18 şi 22 aprilie.

„În această perioadă de criză Parlamentul are o mare responsabilitate, de aceea trebuie să muncească în continuare, poate mai mult decât înainte. Iar modul de lucru ar trebui să se schimbe, Parlamentul, la fel ca toate celelalte instituţii ale statului care au refuzat să se digitalizeze, trebuie să înveţe să adopte noile tehnologii”, se mai arată în postare.