A venit şi marea împăcare! Afaceristul Pescobar, pe numele său real Paul Nicolau, cel care deţine Taverna Racilor, s-a împăcat cu şeful ANPC, Horia Constantinescu.

ANPC a găsit mai multe probleme grave la localurile pe care Pescobar le deţinea în Parcul Herăstrău din Capitală, dar şi în Snagov şi Timişoara. Activitatea le-a fost suspendată şi au venit şi amenzi usturătoare.

Mesajul transmis de Pescobar, alături de Horia Constantinescu, la noua locaţie Taverna Racilor

Paul Nicolau l-a criticat dur, în mod repetat, pe Horia Constantinescu. Până la urmă, cei doi se pare că au făcut pace.

Afaceristul și-a deschis un nou local Taverna Racilor, iar şeful ANPC a fost invitat special, pentru a se asigură că totul este în regulă, de această dată.

În urma controalelor de la ANPC, Pescobar spune că a dezvoltat una dintre cele mai performante bucătării din țară.

„Bună ziua, dragilor, eu, Pescobar, Paul Nicolau, împreună cu Horia Constantinescu, la noua locație Taverna Racilor, pentru un nou început Taverna Racilor.

Eu recunosc că dacă nu erau controalele dânșilor (ANPC, n.r.), nu ajungeam eu să am probabil una dintre cele mai performante bucătării, la momentul actual, din România.

Comparabil cu bucătării de lanțuri internaționale pentru că ei vin cu alte bugete, cu alte școli, dar spuneți și dumneavoastră că asta e părerea mea, domnule Horia.

Spuneți și părerea dumneavoastră, ca instituție”, a transmis afaceristul într-o filmare postată pe pagina sa de socializare.

La final, şi Horia Constantinescu a dat semnalul că securea războiului a fost îngropată între cei doi.

„Crevetele, acum, ne-a făcut semn din antenuțe că este fericit, își dorește să fie prăjit aici”, a declarat şeful ANPC.

@taverna.racilor.pescobar Mesajul meu cât și al domnului @Horia Constantinescu este a bunului exemplu! Cu toții gresim, important e să și învățăm din greșelile noastre ❤️🙏! Doamne ajută în tot si toate 🙏 #pesobar #tavernaracilorherastrau #atatsaputut ♬ sunet original – 🦞Taverna Racilor🦞

Cine este, de fapt, Paul Nicolau, zis Pescobar

Ideea deschiderii unui restaurant i-a venit afaceristului acum zece ani, după ce și-a pierdut locul de muncă. La acel moment el era în căutarea unei idei de afaceri pentru a rezolva problema cu pierderea locului de muncă.

Paul Nicolau și-a inițiat afacerea de vânzare de raci în Piața Obor. Pe măsură ce afacerea sa a luat avânt, s-a extins la vânzarea de raci gătiți, chiar și în zona Poiana Brașov, și a obținut o primire favorabilă din partea oamenilor.

Decizia de a vinde raci i-a venit în urma unei amintiri cu tatăl său. În copilărie, acesta i-a adus un rac.

Pescobar și-a extins operațiunile prin înființarea Tavernei Racilor în Herăstrău, angajând o forță de muncă mai numeroasă pentru a asigura succesul afacerii. Până în 2021, el a gestionat o echipă de 50 de angajați și a realizat o cifră de afaceri anuală medie între 1,5 și 2 milioane de euro.

În timpul pandemiei, Paul Nicolau a introdus în mod inovator un alt concept – aducerea experienței restaurantului direct în casele oamenilor. El a lansat o nouă platformă, Fish to Door, care oferă și servicii de abonament.

Paul Nicolau este patronul unei firme care, în 2022, a realizat venituri totale de 16,5 milioane de lei. În prezent, afacerea sa are un număr de 300 de angajați.