ANPC trebuie să soluționeze o sesizare despre … ANPC

O situație de-a dreptul bizară a fost creată de un bărbat din județul Prahova. Acesta a reclamat ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor) nici mai mult nici mai puțin decât la ANPC. Prahoveanul a procedat la această acțiune în semn de protest pentru lipsa unui răspuns.

Decebal M. a cumpărat bilete de avion de pe o platformă de profil şi spune că preţul acestora s-ar fi schimbat în timp real.

„Măcar fac și eu mișto de ei. Atunci când instituțiile statului fac mișto de tine, merită exact același tratament”, a declarat bărbatul pentru Observatorul prahovean.

În luna august a acestui an, Decebal M. din județul Prahova a vrut să achiziționeze două bilete de avion pentru o călătorie în capitala Marii Britanii. Mai întâi, a ales un site de profil. Apoi a selectat biletele pentru Londra, prețul tichetului de zbor fiind pe placul său. Dar, surpriză! Când să facă plata online, a fost informat că tariful s-a majorat. Prahoveanul a reclamat situația atât la agenția de turism online, cât și la Protecția Consumatorilor.

Compania a explicat că tarifele sunt dinamice

Reprezentanții companiei i-au răspuns că variațiile de tarif sunt un aspect complex și dinamic al industriei aviatice. Iar acest lucru este specificat pe site. După sesizarea făcută, reprezentanții ANPC nu i-au transmis nimic oficial în termenul legal de 30 de zile. Instituția a redirecționat doar petiția către filiala din Sibiu. Supărat pe situație, bărbatul a făcut o nouă reclamație. El a reclamat ANPC la ANPC.

„Au trecut 35 de zile și încă nu am primit răspuns din partea ANPC. Fapt pentru care fac acum această reclamație împotriva ANPC, deoarece nu mă simt deloc protejat de instituția dumneavoastră”, a scris bărbatul în reclamația încărcată pe site-ul autorității.

Prahoveanul este convins că gestul său va fi sancționat de reprezentanții instituției, iar reclamația sa nu va fi soluționată pozitiv.

„Sunt convins că după ce fac reclamația asta nu am cum să mai primesc soluționare pozitivă pentru speța inițială. Dar măcar fac și eu mișto de ei. Atunci când instituțiile statului fac mișto de tine merită exact același tratament”, a declarat Decebal M. pentru Observatorul Prahovean.