Personalul medical din Franța ar putea să se vaccineze obligatoriu. Măsura s-ar impune din septembrie

Ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, și ministrul francez al Autonomiei, Brigitte Bourguignon, au întocmit o scrisoare adresată directorilor de spitale și căminelor de bătrâni în care precizau că personalul medical ar urma să fie vaccinat obligatoriu dacă 80% dintre aceștia nu sunt vaccinați cu cel puțin prima doză până la începutul lunii septembrie.

„Obiectivul nostru este ca până în septembrie, cel puţin 80% dintre angajaţii din căminele de bătrâni şi unităţile medicale să primească cel puţin o doză de vaccin”, au scris miniştrii Sănătăţii, Olivier Véran, şi al Autonomiei, Brigitte Bourguignon, în această scrisoare adresată directorilor de spitale şi căminelor de bătrâni, datată luni.

Vaccinare obligatorie

Cei doi miniștri, autori ai scrisorii, au mai spus că în căminele de bătrâni și unitățile de tratament de lungă durată dedicate persoanelor de peste 60 de ani, doar 55% dintre angajați au primit cel puțin o doză de vaccin. Potrivit celor doi miniștri, procentul este insuficient.

„Acest lucru este insuficient şi nu este o situaţie normală în ceea ce priveşte fragilitatea rezidenţilor, într-un context de ameninţări legate de apariţia şi răspândirea anumitor variante îngrijorătoare”, au insistat cei doi miniştri.

Guvernul francez a precizat astfel pentru prima dată obiectivul său de acoperire a vaccinării în rândul personalului medical, după mai multe avertismente.

Marţi dimineaţă, ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, a ameninţat din nou la radio FranceInfo că va face vaccinarea „obligatorie” în septembrie pentru personalul medical dacă „munca de convingere” nu este suficientă pe timpul verii.

Sursa foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei