Când emisiile de benzen depășesc un anumit nivel, rafinăriile ar trebui să vină cu un plan de reducere a lor. Un raport recent al unei organizații nonprofit a constatat că unele rafinării din Texas continuă să depășească pragul federal.

O regulă federală adoptată de curând impune rafinăriilor să efectueze monitorizarea fenceline pentru acest poluant toxic.

Rafinăria Total din Port Arthur a avut cele mai ridicate niveluri de benzen, depășind pragul EPA cu 86%, potrivit raportului. Este urmată de rafinăria Marathon’s Galveston Bay, care a fost cu 68% peste nivelul de acțiune federal, și rafinaria Corpus Christi East a CITGO, cu 22% peste nivelul federal.

“Benzenul persistă la niveluri cu mult peste limită”, a declarat Eric Schaeffer, directorul executiv al Proiectului de integritate a mediului.

Anul trecut, un total de șase rafinării din Texas depășiseră nivelurile federale de benzen. Rafinăria Pasadena a Chevron a depășit de trei ori nivelurile de acțiune federale în 2019, dar a intrat sub nivelul de acțiune în 2020.

Dacă nivelurile medii anuale de benzen depășesc 9 micrograme pe metru cub, companiile sunt obligate să investigheze cauza și să ia măsuri pentru a reduce emisiile.

Poluarea de la rafinării tinde să aibă un impact disproporționat asupra comunităților de culoare cu venituri mici. Aproape două treimi dintre cei care trăiesc la mai puțin de 5 km de rafinării sunt oameni de culoare și aproape jumătate trăiesc sub pragul sărăciei, notează raportul.