Nicolae Ciucă, despre o eventuală remaniere în coaliție: A fost o înțelegere ca atunci când cineva nu performează…

Premierul a vorbit despre relațiile din coaliție și a susținut că există „standarde de performanță în programul de guvernare”, iar fiecare a înțeles „că este vorba despre o responsabilitate”. Totuși, acesta a fost întrebat și despre o eventuală remaniere a miniștrilor care își ating țintele.

Nicolae Ciucă spune că nu-şi doreşte să pornească în această relaţie cu ameninţări la adresa miniştrilor.

„Când au fost negocieri și dezbateri între partide să putem forma coaliția, a fost o înțelegere că atunci când cineva nu performează… Sincer, nu mă aștept să avem miniștri care nu performează.

În această o lună și jumătate, am reușit să performăm și să ne atingem obiectivele pe care ni l-am propus. Avem standarde de performanță în programul de guvernare și în baza evaluărilor pe care le facem, analiză va fi transparentă, deschisă.

Nu cred că trebuie să pornim de la a amenința pe cineva. Avem o experiență, vârstă, înțelepciune profesională și când am asumat funcția cred că fiecare am înțeles că este vorba despre o responsabilitate”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, punctând că nu a avut niciun fel de probleme în ceea ce privește Executivul.

Nicolae Ciucă, despre relaţia cu Florin Cîţu

Invitat joi seara la Televiziunea Publică, Nicolae Ciucă a negat existenţa oricăror tensiuni între el şi Florin Cîţu, afirmând că discută cu acesta sau cu vicepreşedinţii PNL de câte ori are nevoie să rezolve o problemă.

„Am o relaţie foarte bună. Nu mai târziu de ieri (miercuri – n.red.), am fost împreună la comemorarea prim-ministrului liberal asasinat în 1933, I. Gh. Duca. Ori de câte ori am ceva de rezolvat, discut cu preşedintele partidului, cu vicepreşedinţii partidului”, a transmis Nicolae Ciucă.

Premierul a recunoscut că a trecut ceva timp de când a mers în persoană la sediul partidului, dar asta numai pentru că a avut o agendă extrem de încarcată la Guvern şi nu a mai avut timp de vizite. Nicolae Ciucă a întârit totuşi faptul că nu au existat discuţii aprinse între el şi Florin Cîţu.

„Chiar vă spun foarte sincer că nu am avut niciun fel de dialog neprincipial. (…) Când vine vorba de partea aceasta internă, apar declaraţiile politice. Nu am o experienţă politică, dar pot să înţeleg politica”, a mai precizat Ciucă.