“Avem 870 km de drumuri naţionale cu risc de înzăpezire, iar CNADNR are acoperită cu parazăpezi o suprafaţă de 133 de kilometri. Dacă am proteja toată suprafaţa aflată sub risc prin parazăpezi costurile ar fi de 40,9 milioane euro, în timp ce prin înfiinţarea perdelelor forestiere costurile nu ar depăşi 1,2 milioane euro.
Vorbim deci de o soluţie eficientă nu doar din punct de vedere ecologic, ci şi economic”, a spus Boagiu cu ocazia semnării, împreună cu ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a unui protocol de colaborare  în vederea înfiinţării de perdele forestiere de protecţie a drumurilor naţionale împotriva înzăpezirii.
Conform protocolului, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale va identifica proprietarilii şi, împreună cu personalul desemnat din cadrul inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi de vânătoare şi autoritaţile locale stabilite de Comandamentele judeţene, va participa la acţiunea de obţinere a acordurilor proprietarilor terenurilor unde este necesară înfiinţarea perdelelor cu plantaţie.
În același timp, în conformitate cu prevederile protocolului, Ministerul Mediului asigură fondurile necesare realizării perdelelor forestiere de protecţie şi realizează procedurile de atribuire a contractelor de execuţie, în conformitate cu prevederile legale.
Astfel, fondurile necesare înfiinţării perdelelor forestiere vor fi asigurate de la Fondul de Mediu.
Deşi la ora actuală există două Hotărâri de Guvern care prevăd înfiinţarea de perdele forestiere pe marginea drumurilor naţionale, datând din anii 2004 şi 2006, nu s-a făcut nimic, spune ministrul Mediului. “Ca la noi la nimeni. Avem două HG din anii 2004 şi 2006, prin care se spune că se vor pune copaci în lungime de 1.000 de km. Trebuie să spunem clar că nu s-a făcut nimic. Am încercat să văd care este problema şi am remarcat că este legată de terenuri”, a spus Borbely.