Poliţiştii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează 14 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov la sediile mai multor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Au fost ridicate documente de la agenţia de stiri Mediafax.

Documentele au legatura cu cercetările pe care oamenii legii le fac în legătură cu dosarul Mediapro. 11 persoane au fost arestate până acum în acest dosar, pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Anchetatorii s-au deplasat, de asemenea, la domiciliile unor persoane suspectate în dosar.

Ancheta vizează acuzații de spălare de bani ale unor persoane apropiate de patronul MediaPro, Adrian Sârbu

"Sunt efectuate 14 percheziţii domiciliare care vizează sediile şi punctele de lucru ale societăţilor comerciale implicate, precum şi locuinţele persoanelor bănuite, pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov. La acţiune participă aproape 100 de poliţişti din cadrul unităţilor centrale ale Poliţiei Române", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează cercetări cu privire la grupul de firme Mediafax, persoane fiind bănuite de implicare în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În cauză, procurorii beneficiază de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.