Vremea bună anunțată de meteorologi pentru perioada următoare și zilele libere au dus la creșterea numărului de turiști care evadează de 1 Mai. În aceste condiții, proprietarii unităților de cazare au pregătit mai multe locuri în hoteluri și pensiuni, în creștere cu 15% față de anul trecut.
Cei mai multi dintre turiști vor alege litoralul (circa 25.000 de persoane), cele mai căutate stațiuni fiind Mamaia și Vama Veche, unde gradul de ocupare este de 100% din numărul de locuri pregătite. În celelalte stațiuni de la Marea Neagră gradul de ocupare ajunge la 70% din totalul de locuri pregătite de hotelieri.

Ca în fiecare an, discotecile și cluburile vor fi deschise, ceea ce va reprezenta o atracție suplimentară pentru tineri.

La munte de 1 Mai

Stațiunile montane vor fi luate cu asalt și anul acesta de către românii care vor să petreacă ziua de 1 mai la munte. Aproximativ 20.000 de turisti sunt așteptati la munte. Astfel, unitatile de cazare de pe Valea Prahovei vor fi ocupate în proporție de 70-80%, în timp ce în celelalte stațiuni montane gradul de ocupare va fi de până la 70%.                        
În ceea ce priveste agroturismul, acest segment a fost solicitat de aproximativ 30.000 de turiști, capacitatea de cazare din zonele cu tradiție ajungând la 90%.
Un alt segment ofertat este cel al stațiunilor balneare, unde sunt așteptați în jur de 10.000 de turiști.
A intrat deja în tradiție petrecerea zilelor libere de 1 Mai în Delta Dunării. Anul acesta vor sosi aici peste 1.000 de turiști, pescari pasionați sau turiști dornici de inedit.
În această statistică nu sunt luați în calcul turiștii individuali care nu au apelat la turismul organizat sau vor pleca la rude. Numărul acestora nu poate fi estimat.
 
România-străinătate, 1-0

Romanii prefera sa petreacă minivacanța de 1 Mai în țară, astfel că cererea pentru destinațiile externe a scăzut cu 10% față de anul trecut. Aproximativ 4.600 de turiști vor merge în vacanță în străinătate și vor cheltui circa 950.000 de euro.
Cei care optează pentru străinătate în această perioadă aleg, în special, ofertele city-break, destinațiile cele mai solicitate fiind Barcelona, Budapesta și Londra.
 Anul acesta touroperatorii au adus destinații deservite de zboruri charter: Rhodos, Egipt care au început operarea mai devreme decât anul trecut.