'Cu părere de rău spun asta, dar nu am văzut pensionari din România care să petreacă iarna în Tenerife şi cred că nu se regăsesc nici în alte destinaţii cu climă prietenoasă. Bănuiala mea este că nu voi vedea nici în viitor pensionari din România, care îşi vor permite să fugă câteva luni pe an, de iarnă, din România, bazându-se pe pensia care o vor primi de la statul român', a spus Popovici.

El nu crede că pensionarii britanici, nordici, germani sau francezi îşi permit să stea la soare pe perioada iernii europene, bazându-se pe pensiile de stat, chiar dacă acestea sunt mai mari decât cele din România.

'Cel mai probabil, aceştia îşi permit să petreacă iarna la soare pentru că s-au îngrijit să aibă venituri suplimentare pensiei de stat, economisind pe perioada cât au activat profesional. Cred că fiecare dintre aceşti actuali pensionari europeni, oameni pe care i-am văzut în arhipelag, au economisit timp de mulţi ani, pe parcursul vieţii, în mod constant, zece sau poate cinsprezece la sută din venitul lor, astfel încât să îşi asigure o viaţă frumoasă la bătrâneţe', spune oficialul OTP Asset Management.

El este de părere că fiecare dintre noi trebuie să fie conştient că cea mai costisitoare achiziţie pe care o facem în viaţă nu ar trebui să fie o casă sau o maşină.

'Din punctul meu de vedere, cea mai costisitoare achiziţie, pentru care trebuie să ne pregătim, cu mulţi ani înainte, este bunăstarea şi viaţa frumoasă a anilor de pensie. Economisirea regulată, lună de lună, investirea sumelor economisite în instrumente diverse, cu potenţial de creştere, abordarea sistematică pe termen lung, reprezintă singura soluţie pentru a putea spera că peste 20 sau 30 de ani să putem şi noi să stăm la soare pe o insulă, în timpul iernii, când în România este ger şi zăpadă', a explicat Popovici.