Patru companii din România – Adobe Systems, Syngenta Agro, Ţuca, Zbârcea & Asociaţii şi McDonald’s România – au obţinut titlul de Best Employer în Europa Centrală şi de Est, potrivit studiului Best Employers, realizat de compania de consultanţă şi outsourcing în domeniul resurselor umane Hewitt Associates.

Adobe Systems, Syngenta Agro, Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi McDonald’s România au demonstrat că reuşesc să-şi implice şi să-şi motiveze angajaţii chiar şi în perioade economice dificile, indiferent de ţara şi de concurenţa pe piaţa forţei de muncă, prin atenţia constantă acordată angajaţilor, argumentează autorii studiului Best Employers.

Criza pune în pericol implicarea angajaţilor

Rezultatele studiului Hewitt, 31% dintre organizaţiile participante au observat o scădere a implicării angajaţilor lor, faţă de doar doar 15% în anii trecuţi.

„Implicarea angajaţilor este pusă în pericol în perioadele de instabilitate economică – perioade în care, de fapt, 0-31522-tabel.jpgcompaniile au cea mai mare nevoie de angajaţi implicaţi”, se arată în studiul companiei.

Cinci premii speciale

În categoria companiilor mici şi mijlocii din cadrul studiului Best Employers 2008/09 în CEE, primul loc a fost ocupat de compania Ritz-Carlton Turcia, iar Ceva Logistics Turcia a ocupat locul întâi  în categoria companiilor mari.

Cinci companii participante au primit premiul special de excelenţă pentru rezultatele obţinute ca Best Employer la nivel regional, fiind desemnate ca Best Employer în cel putin trei ţări, acestea fiind: Microsoft, Hilti, DHL, McDonald’s şi GlaxoSmithKline.

Pentru realizarea studiului, Hewitt a analizat opiniile a 160.000 de angajaţi şi 4.000 de manageri de top din 700 companii, în 11 ţări din Europa Centrală şi de Est – Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Turcia, Polonia, România, Rusia şi Ucraina. Studiul vizează calitatea locului de muncă. Sunt eligibile să participe organizaţiile care au mai mult de 50 de angajaţi şi o experienţă în piaţă locală de cel puţin 2 ani.

SURSA: Hewitt Associates

DETALII:
Citeşte şi McDonald’s, Adobe şi Syngenta, cei mai buni angajatori din România.