Iniţial, sera a fost construită pentru trandafiri, valoarea investiţiei din fonduri proprii fiind de 10 milioane lei, dar Niculae a decis să se reorienteze către tomate, mai ales că se vor putea folosi facilităţile realizate la construirea serei pentru trandafiri, conceptul fiind unul ecologic.
Sera de la Zimnicea a fost reorientată spre producţia de tomate după ce s-a realizat un ciclu complet în producţia de trandafiri, care a început în 2006, dar piaţa florilor din România este dominată de anumite interese, care au determinat ca preţurile de vânzare să fie sub costurile de producţie ale serei, consideră investitorul.
Producţia de tomate este preconizată să debuteze în prima decadă a lunii ianuarie 2011, când va începe plantarea răsadurilor. Primele roşii produse la Zimnicea sunt aşteptate în a treia decadă a lui martie. Sera este concepută să suporte două cicluri de producţie pe an: ianuarie-iunie şi iulie-noiembrie. În 2011, se aşteaptă o producţie de aproximativ 400 tone de tomate, destinate exclusiv pieţei interne.
Niculae vrea să mai construiască în apropiere încă două hectare de sere, astfel că multe utilităţi pot asigura funcţionarea posibilelor noi investiţii.
Potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în primele nouă luni ale anului 2010 s-au obţinut 496.948 tone de tomate, în timp ce importurile din perioada ianuarie-august 2010 au totalizat 51.531,491 tone de tomate, provenite atât din Uniunea Europeană, cât şi din spaţiul extracomunitar.