Scandalul creat în jurul numirii managerului de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ a luat sfârşit. Este vorba despre numirea controversată în fruntea acestei instituţii medicale a lui Marius Ghineţ, proprietarul unei firme de pompe funebre, decizie ce a fost luată pe data de 15 mai de către ministrul Sănătăţii şi a fost extrem de criticată ulterior.

Acum, Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a anunţat pe pagina sa de socializare că Ghineţ a fost îndepărtat din funcţie, iar în locul său a fost adus doctorul militar Silviu Dan Verzea, un medic chirurg respectat, cu titlu de doctor în ştiinţe medicale şi care a profesat la Spitalul Militar Central din Capitală. Potrivit documentului publicat de preşedintele CJ Neamţ, Verzea va ocupa funcţia de manager interimat pentru maxim 6 luni.

“La Neamț, nu accept compromisuri și bătaie de joc: fără frizerițe, chelneri și gropari la conducerea celui mai mare spital din județul nostru”, a scris Ionel Arsene pe Facebook.

Mesajul integral postat de Ionel Arsene despre noua conducere a Spitalului Judeţean

🏥 AM DEMIS PATRONUL DE POMPE FUNEBRE DE LA CONDUCEREA SPITALULUI JUDEȚEAN NEAMȚ‼️

🤝 Cum nicio promisiune făcută nemțenilor nu rămâne neîndeplinită, vă anunț că l-am demis pe domnul care se ocupa de pompe funebre și am numit un om de o înaltă pregătire profesională și morală, în persoana doctorului militar Silviu Dan Verzea.

🦠 Mai ales în această perioadă dificilă pe care o traversăm, fără niciun sprijin de la Guvernul României, avem nevoie de profesioniști, care să aibă competența necesară și pregătirea medicală pentru a conduce Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

✂️ Așadar, cel puțin la Neamț, nu accept compromisuri și bătaie de joc: fără frizerițe, chelneri și gropari la conducerea celui mai mare spital din județul nostru.

👉 Domnul Verzea este unul dintre cei mai respectați medici chirurgi, cu titlul de doctor în științe medicale, a profesat la Spitalul Militar Central din București, este tânăr și foarte determinat să își folosească toată experiența și priceperea în a depăși cu bine situația de criză generată de coronavirus.

👉 L-am asigurat de tot sprijinul meu și al Consiliului Județean și îmi pun toată încrederea în capacitatea dumnealui de a avea grijă ca toți nemțenii care ajung la spital să fie tratați în cele mai bune condiții.

În urma discuției pe care am avut-o, l-am rugat pe domnul doctor Verzea ca echipa managerială să fie propusă de dumnealui, respectiv nominalizările pentru funcțiile de director îngrijiri, director medical și director financiar.
Am toată încrederea că va alege oameni competenți, care să-i fie sprijin în ceea ce înseamnă management performant într-o situație de criză.

🙏 Mulțumesc domnului doctor că a acceptat această misiune dificilă și mulțumesc și nemțenilor mei dragi, care mi-au fost alături, care mi-au scris și m-au inspirat în alegerea făcută!

👉🙏✍️ Întotdeauna voi ține cont de sugestiile și propunerile voastre și vă asigur că veți avea în mine un partener în rezolvarea
problemelor comunității noastre.

Cu Dumnezeu, înainte!

Sursă foto: stiripiatraneamt.ro