Marius Ghineț proaspăt ajuns manager al Spitalului Județean de Urgenţă din Piatra Neamţ a fost proprietar al unei firme de pompe funebre. Acest lucru este, în opinia sa un atuu în ocuparea postului de conducere de la spital. El crede că experiența de business de 20 de ani l-a recomandat pentru a ocupa această funcție.

De alfel, numirea lui Marius Ghineţ la conducerea spitalului a provocat o serie de reacții dure pe reţelele de socializare.

„Sunt absolut şocat cum într-o situaţie de criză pandemică PNL Neamţ a numit un patron al unei firme de pompe funebre, manager la spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Dintotdeauna am avut bănuiala că liberalii nemţeni vor să îngroape sistemul de sănătate dar nu mă aşteptam să găsească chiar pe cineva cu experienţă în domeniu”, a punctat preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, pe pagina sa de Facebook.

În schimb, Marius Ghineţ, nu vede o problemă între experiența sa și noua poziție. Ci dimpotriva.

„Pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic, deţin o societate de pompe funebre de vreo 15-20 de ani, când a fost înfiinţată această societate nu eram în politică, nu eram în administraţia publică, este o afacere de familie care va merge în continuare, nici nu cred că ar fi trebuit luată în calcul această treabă. Eu sunt economist de 11 ani, ca şi abilităţi mi-am manageriat propriile firme de 20 şi ceva de ani, am avut şi alte societăţi, niciuna nu a dat faliment. Firma de pompe funebre pe care o am nu are contract cu spitalul, este o firmă de pompe funebre cum sunt 11 în Piatra Neamţ”, a spus Ghineț, citat de Mediafax

El a explicat că, din experienţa  de business de 20 de ani, unii au considerat că este în măsură să conducă spitalul