Preţul petrolului va creşte, din cauza decalajului dintre rezervele nou-descoperite şi consum, iar leul se va devaloriza în raport cu euro, cursul urmând să atingă 4,7 – 4,8 lei/euro până la finele anului, apreciază omul de afaceri Dinu Patriciu.

„Preţul petrolului, ca tendinţă generală, va creşte, deoarece raportul dintre rezervele nou-descoperite şi consum se strânge. Euro va ajunge la 4,7-4,8 lei, dacă se mai gândeşte cineva la rezerva valutară”, a declarat Patriciu, luni, la deschiderea şedinţei de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti.

Patriciu, fostul proprietar al grupului petrolier Rompetrol, a declarat şi în urmă cu o săptămână că deprecierea leului va continua, iar cursul va atinge 4,8 lei/euro până la finele anului.

Moneda naţională a început şedinţa interbancară în scădere faţă de euro, cursul depăşind nivelul de 4,22 lei/euro, evoluţie corelată cu deprecierile valutelor din regiune şi corecţiile înregistrate şi de marile burse europene.

Băncile afişau cotaţii de 4,2210 – 4,2240 lei/euro la deschidere, peste nivelul de la finele săptămânii trecute, de 4,2170 – 4,2190 lei/euro.

SURSA: Mediafax

DETALII:

Citeşte şi Patriciu: Bursa de Valori Bucureşti nu poate supravieţui în forma actuală