Ion Țiriac pleacă din nou la vânătoare

Fostul mare tenismen, Ion Țiriac, are o pasiune care nu este împărtășită de majoritatea oamenilor. Miliardarul român este un împătimit al vânătorii, cu toate că mulți consideră acest hobby drept o cruzime față de animale.

De-a lungul timpului, acesta a organizat mai multe partide de vânătoare la care au participat oameni importanți, precum:

  • Klaus Mangold, fost director al grupului Daimler, producător Mercedes, preşedinte al Consiliului Consultativ al grupului de consultanţă financiară Rothschild
  • Wolfgang Porsche, din familia proprietarilor producătorului auto german Porsche
  • Robert Peugeot, acţionar majoritar al concernului Peugeot
  • Sandor Csanyi, om de afaceri din Ungaria, preşedintele OTP Bank
  • Stefano Ricci, creator de modă
  • Jose Merino Jimenez, bancher spaniol
  • Alfred Baumhauer, fabricant al produselor de lux Cartier
  • prinţul Dimitrie Sturdza

Ion Țiriac pleacă în Noua Zeelandă și Namibia

Ion Țiriac a dezvăluit în podcastul ”Prietenii lui Ovidiu” că va pleca acum în Noua Zeelandă și Namibia. Aici vor avea loc noi partide de vânătoare, însă animalele sunt mult mai speciale.

„Săptămâna viitoare sunt în Noua Zeelandă. În Noua Zeelandă fac o treabă care este astăzi foarte nepopulară, vânătoare. Adică a ajuns un cerb la vârsta respectabilă la care trebuie să fie vânat.

Având în vedere că are atâtea puncte că s-ar putea să fie un record mondial, mă duc până acolo să văd despre ce e vorba”, a dezvăluit Țiriac.

După Noua Zeelandă, el va merge în Namibia. Aici, fostul mare tenismen are de câțiva ani o proprietare. În această locație, el poate vâna animale care nu pot fi întâlnite nici în România și nici în Europa.

Acesta a spus că în 60 de ani a vânat doi elefanți. În plus a mai precizat că de când s-a apucat de acest hobby, a vânat tot ce se poate vâna.

„De 60 de ani eu am fost în Africa cel puțin o dată la vânătoare. Vânez tot ce se poate vâna și este ajuns la timpul de a vâna. De exemplu, elefant. Eu în 60 de ani am vânat doi elefanți. Și-am văzut mii, zeci de mii!”, a mai precizat acesta.

Ion Țiriac
SURSA FOTO: Facebook, Capital România

Elefanții au devenit o problemă în unele zone

În cadrul aceluiași podcast, miliardarul român a precizat că există zone în care elefanții au devenit o problemă, la fel ca urșii în România.

Ion Țiriac a povestit că aceștia intră în orașe și caută hrană. Din cauza acestor animale, spune miliardarul, în zona de lângă Botswana și de lângă Zimbabwe nu mai există niciun arbore.

Totuși, acesta spune că animalele se apără cum pot din cauză că oamenii le restrâng teritoriile, la fel cum se întâmplă și la noi cu urșii.

„În Caprivi, acea parte care este lângă Botswana, lângă Zimbabwe, este o plagă. Nu mai este niciun arbore în picioare. E adevărat că populația le restrânge ca la noi, cu ursul. Populația le restrânge teritoriile, iar animalele se apără cum pot”, a încheiat Ţiriac.

Ion Țiriac are o proprietate în Africa

Pe durata pandemiei, Ion Țiriac a investit 5,5 milioane de euro în achiziționarea unui teren în Africa. În plus, a alocat alte 2 milioane de euro pentru a sprijini proiectul de extindere a unui lac natural din regiune.

În Namibia, Ion Țiriac deține două vile de lux destinate oaspeților, opt bungalouri și o piscină. Acest complex este locul de plecare pentru safariuri și activități de vânătoare.

„Eram tinerel, din întâmplare, Costică Năstase când nu s-a prezentat o dată să joace cu dumnealui, m-au luat pe mine, m-au sculat, eu eram la Steaua pe vremea aia, așa, și să joc cu dumnealui, mă ducea vineri seara la Brașov, că familia mea era la Brașov, și duminică, atunci când se întorcea, mă întorcea și pe mine cu mașina. Și pe urmă m-am dus la o vânătoare, două trei, pe urmă am luat și pușca în mână, la 16-17 ani, și am devenit mare pasionat. O am și acum.

Africa pentru mine este un mit, e un drog Africa pentru mine. Cred că am peste 50 de safariuri în Africa. Acum locuiesc în Africa, în Namibia, am o proprietate extraordinar de mare și mă încântă foarte mult„, a declarat Ion Țiriac pentru cancan.ro.