Daniel Tudor, Mircea Ursache şi Ion Giurescu vor ocupa funcţiile de vicepreşedinţi ai ASF, iar Dorina Mihăilescu, Gheorghe Marcu, Gavrilă Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mîrzac, Marian Sârbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Baltă, Doru Frunzulică, Nina Puiu şi Gheorghe Cornel Coca Constantinescu vor fi membri ai acestui Consiliu.Votul parlamentarilor a fost secret, cu buletine. Membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară vor avea un mandat de 5 ani.

Rușanu a afirmat că este posibil să se facă un audit intern pentru Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, care vor fi desfiinţate.

"Vom face, probabil, predarea-primirea pe data de 30 aprilie ca să putem să încheiem luna respectivă şi începând cu 1 mai va trebui să acordăm un nou Cod fiscal ASF ca să poată să funcţioneze, se vor desfiinţa cele trei entităţi – Asigurările, CNVM-ul şi Pensiile Private. Dacă se va face un audit, şi este posibil acest lucru, acesta se va face după încheierea balanţei la 30 aprilie şi va dura probabil în luna mai şi în perioada lunii iunie vom avea rezultatele acestui audit intern", a spus Rușanu.

Rușanu a mai spus că nu cunoaşte CV-urile colegilor cu care va lucra la ASF, susţinând totodată că majoritatea au activat în domeniul economic.

"Nu cunosc CV-urile colegilor. Din ce am văzut eu, majoritatea au lucrat în cele trei domenii de activitate – piaţa de capital, în asigurări şi în pensii. Aşa cum au lucrat până acum acolo şi au avut o activitate care nu a fost contestată de nimeni, probabil că îşi vor putea continua şi activitatea în continuare, ceilalţi care sunt acolo eu ştiu că au studii în domeniul economic şi o experienţă în domeniul financiar bancar", a mai spus Rușanu.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că desemnarea persoanelor aflate în conducerea acestei instituţii a fost făcută "pe aceleaşi criterii de clientelism politic", iar nouă membri nu au studii economice.