Propunerile vor fi făcute în timpul reuniunii pe care o vor avea marţi, la Paris, Nicolas Sarkozy şi Angela Merkel, a afirmat vineri ministrul francez al Economiei, Francois Baroin, citat de EFE.

‘Mesajul pe care dorim să-l trimitem investitorilor este acela că la sfârşitul verii vor exista deja propuneri importante din partea axei franco-germane, în ceea ce priveşte modernizarea profundă a modului în care este guvernată zona euro’, a susţinut Francois Baroin, pentru postul RTL.

Baroin a susţinut că atât Sarkozy, cât şi Merkel sunt de părere că ‘nu mai este posibilă’ menţinerea actualei stări de lucruri, motiv pentru care consideră că trebuie ‘accelerat procesul de reflectare cu privire la schimbarea modului în care se asigură guvernarea zonei euro’.

Ministrul Economiei şi-a exprimat din nou încrederea în economia franceză, victimă în aceste zile a unor ‘atacuri speculative’ lipsite de fundament.

‘Am o mare încrederea în elementele de bază ale economiei franceze, care este una diversificată şi dispune de unul dintre cele mai solide sectoare financiare, în ciuda zvonurilor din ultima perioadă’, a precizat Baroin.
SURSA: Agerpres