Royal Bank of Scotland (RBS) va anunţa pierderi de peste 7 miliarde de lire sterline pentru 2009, însă vrea să acorde bonsuri de în valoare de 1,3 miliarde de lire sterline, potrivit cotidianului britanic The Times.

Banca se află în ultima etapă a negocierilor cu Trezoreria Marii Britanii referitor la bonusuri, acestea urmând să se încheie în mai puţin de zece zile, înainte de anunţarea rezultatelor financiare ale grupului.

Trezoreria va aproba, probabil, bonusuri în valoare de 1,3 miliarde de lire, potrivit The Times, în pofida pierderilor, declanşând un nou val de indignare privind politica salarială a băncii, la care statul are o participaţie de 84%. Statul a devenit acţionar în urma fondurilor investite pentru a salva banca de la faliment.

Analiştii se aşteaptă ca pierderile RBS pentru anul trecut să se ridice la 7 miliarde de lire sterline, după reevaluarea în scădere a activelorcu 14 miliarde de lire sterline. Singura divizie care a avut o evoluţie bună este cea de investiţii, unde profitul este estimat la câteva miliarde de lire sterline.

Reluarea practicii acordării de bonusuri la instituţiile financiare mari, mai ales din SUA, vor forţa RBS să-şi recompenseze bancherii pentru a nu fi recrutaţi de rivali.

SURSA: Mediafax