Papa în România. Papa Francisc s-a îmbarcat în avionul care decolează din Roma, de pe Aeroportul Fiumicino.

Aeronava în care se află Papa Francisc a decolat. La ora 11:15, avionul va ateriza pe Aeroportul Otopeni. Papa Francisc a salutat membri echipajului înainte de a urca în aeronavă

Papa Francisc începe astăzi, 31 mai, o vizită apostolică în România, Bucureştiul constituind prima etapă a vizitei de trei zile a Suveranului Pontif în ţara noastră.

Desfăşurată sub genericul ‘Să mergem împreună!’, la 20 de ani de la vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea, vizita de stat, pastorală şi ecumenică a Papei Francisc în România include, în prima zi, întâlniri cu autorităţile politice şi societatea civilă, cu conducerea Bisericii Ortodoxe Române şi Sfânta Liturghie din Catedrala ‘Sfântul Iosif’.

În România, Papa Francisc va ţine 3 Sfinte Liturghii, 8 discursuri în fața autorităţilor politice şi religioase şi va beatifica 7 episcopi greco-catolici martiri.

Cu doar câteva ore înainte de vizita în România, Suveranul Pontif a transmis un nou mesaj. Sfântul Părinte a scris pe Twitter ca va călători în ţara noastră că pelerin, pentru a merge alături de fraţii din Biserica Ortodoxă Română şi de credincioşii Catolici. Vă rog, rugaţi-vă pentru mine, a scris Papa.

Cea de-a doua călătorie apostolică a unui papă în România vine la douăzeci de ani după vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea.

sursa foto: Antena 3