Compania Panasonic a lansat astăzi, în ţara noastră, un sistem 3D Full HD format dintr-o plasmă, două perechi de ochelari şi un player Blu-ray, la un preţ de 12.600 de lei.

Sistemul Panasonic 3D Full HD, disponibil de la jumătatea lunii martie în Statele Unite, a ajuns şi în România. Sistemul, format dintr-o plasmă VIERA VT20 HDTV cu diagonala de 50 inch (127 cm), două perechi de ochelari  3D Active Shutter Lens Eyewear şi un player Blu-ray 3D (model BDT300), se va găsi în magazine începând din luna mai.

Preţul de comercializare va fi de 9.999 lei pentru televizor şi 2.599 de lei pentru playerul blu-ray. Preţul unei perechi suplimentare de ochelari va fi de 150 de euro.

Gama de televizoare  3D Full HD va fi completată de modelul cu diagonala de 65 de inch (165 cm), la un preţ ce va fi anunţat ulterior.

Tehnologie similară cu cea folosită de studiourile de la Hollywood

Pentru reproducerea imaginilor 3D, noile ecrane utilizează metoda redării secvenţiale de cadre Full HD x 2, imaginile fiind alternate cadru cu cadru, atât pentru ochiul stâng cât şi pentru cel drept, la rezoluţie full HD (1.900 x 1.080 pixeli). Utilizând aceeaşi metodă pe care o folosesc studiourile de la Hollywood pentru producerea de filme 3D, noile ecrane cu plasmă 3D Full HD pot reproduce cu acurateţe maximă imaginile create până acum numai pentru cinematografe.

Playerul Blu-ray 3D încorporează tehnologii de ultimă oră, proprietare Panasonic, graţie chip-ului UniPhier LSI ce permite echipamentului să proceseze cantităţi mari de date pentru redarea imaginilor Full HD 3D cu rezoluţia de 1920 x 1080. Adaptive Chroma Upsampling asigură redarea fidelă a culorilor şi toate formatele DVD sunt convertite la rezoluţia de 1080p.

SURSA: Panasonic