Noua clădire va cuprinde un depozit de 41.800 mp şi un spaţiu de birouri de 1.000 mp la mezanin şi va fi finalizată în vara acestui an.

În toamna anului trecut, P3 a început prima construcţie la comandă de la achiziţia P3 Bucharest Park. Compania construieşte la kilometrul 13 de pe autostrada A1 spre Piteşti un centru logistic pentru Carrefour. Momentan se lucrează la un depozit de 28.000 mp întins pe şase hectare, care va fi extins cu o a doua clădire de 15.000 mp. Costul de dezvoltare a centrului dedicat Carrefour și a noii clădiri aflate în pregătire este estimat la peste 65 mil. euro. Clădirile pentru Carrefour urmează a fi predate chiriaşului în luna aprilie a acestui an.

„Ne interesează extinderea în oraşe precum Timişoara, Arad, Sibiu sau Cluj-Napoca, sau în localităţile învecinate. Preferăm dezvoltarea proiectelor noastre, deci prima opţiune este achiziţia de terenuri“, a declarat Blake Horsley, noul şef al operaţiunilor locale ale P3.

Compania a finalizat în luna februarie a anului trecut achiziţia Europolis Logistics Park, al cărui nume a fost schimbat în P3 Bucharest Park, de la compania austriacă CA Immo pentru circa 120 mil. euro. Proprietatea cuprinde opt depozite cu o suprafaţă închiriabilă de 215.000 mp şi circa 40 de hectare de teren care permit dezvoltarea a încă 114.000 mp închiriabili. Parcul logistic este închiriat în totalitate şi are printre chiriaşi companii precum Carrefour, emag şi Tibbett Logistics. Prin această achiziţie investitorul şi-a asigurat poziţia secundă în topul celor mai mari proprietari de spaţii industrial-logistice, după compania CTP.

Fondul de investiţii TPG Capital, care controlează compania P3, a fost fondat de miliardarii americani David Bonderman şi James Coulter, care s-au cunoscut în timp ce lucrau pentru grupului miliardarului Robert Bass. Cei doi au plecat pe cont propriu şi au fondat TPG Capital, cu sediul în Fort Worth, Texas. Au investit 66 mil. dolari în Continental Airlines, care se afla în pragul falimentului, şi au ajuns să scoată un profit de 640 mil. dolari de pe urma primului lor „deal“. Astăzi, TPG Capital este considerată una dintre cele mai mari firme de private equity din lume, cu active în administrare în valoare de 70,2 mld. dolari. David Bonderman are o avere estimată la 2,6 mld. dolari, în timp ce James Coulter de 2,2 mld. dolari, potrivit publicaţiei americane Forbes.