Anul trecut, odată cu împlinirea a 40 de ani de la lansarea modelului Jimny, o legendă în rândul modelelor off-road pure, Suzuki România a organizat Suzuki Challenge, un format special de competiție dedicat posesorilor de modele ale mărcii japoneze.

Suzuki Challenge îşi face debutul în acest an pe data de 17 aprilie în cadrul concursului SUZUKI DEŞAG Trophy Cupa 2011, găzduit în județul Harghita și organizat de Harghita Off-Road Club Sportiv Odorheiu Secuiesc. Aportul Suzuki România va fi atât de sponsor, cât și de organizator al probei monomarcă, acesta fiind doar startul unei serii de evenimente off-road pe care le va susține în 2011.

Și în acest an sunt admise în concurs modele precum Samurai, Jimny și Vitara, vehicule cu reale abilități tot-teren, pe care Suzuki le-a rafinat în decenii de experiență câștigată în cele mai dure competiții internaționale din domeniu.

Tocmai acesta este farmecul Suzuki Challenge.

Concurenţii vor avea de parcurs traseul de Trial pentru categoria Standard, unde vor înfrunta pante abrupte, teren mlăştinos şi curbe strânse. Însă modelele admise în concurs au toate calitățile tehnice pentru a cuceri aceste probe și a oferi participanților o aventură off-road veridică. Astfel, în proba monomarcă se pot înscrie șoferi amatori, fără a avea nevoie de accreditare de pilot certificată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

De altfel, punctajele obținute în această probă nu vor influența clasamentul general al competiției. Dar proba se va desfășura după toate rigorile și condițiile campionatului de off-road, iar ocupanţii primelor trei poziţii vor fi recompensaţi cu premii oferite de Suzuki România.

Suzuki Challenge va avea loc duminică 17 aprilie, fiind proba care va încheia etapa din Harghita. Aceasta va consta în parcurgerea unui traseu de Trial amenajat la standarde profesioniste.

Lista de înscrieri este deschisă din acest moment.

Suzuki România şi-a propus ca Suzuki Challenge să devină o adevărată tradiţie a off-road-ului românesc, urmând ca 2011 să  marcheze o implicare și mai importantă în calendarul competițional și în general în cadrul evenimentelor specializate în off-road.