Cu ce fel de provocări sau probleme se vor confrunta tinerii peste 20 ani? Pare ireal că cineva îşi face timp pentru astfel de griji, când nu se găsesc soluţii pentru cele din prezent. Tocmai de aceea trebuie să începem de acum pentru a găsi rezolvarea, susţine Ferenc Sas, Director EconGroup. Pentru a nu fi în aceeaşi situaţie şi peste 20 de ani când noua generaţie de atunci trebuie să fie pregătită să îşi construiască viaţa pe cont propriu, având sprijinul nostru şi un plan bine structurat.

Mai multe soluţii pentru viitorul copiilor propune broker-ul de asigurări EconGroup prin cel mai recent produs de asigurare lansat în iulie, în parteneriat cu Alico Asigurări România: Econ Kids.

Scopul a fost să concepem un produs care să aibă ca principală preocupare copilul şi viitorul lui financiar, adaugă Ferenc Sas.

Pentru majoritatea tinerilor, problema principală – atât acum, cât şi peste 20 de ani – rămâne absenţa unui capital de început. Statul va putea tot mai puţin să îşi asume un rol în sprijinirea tinerilor, iar responsabilitatea parinţilor va deveni tot mai apăsătoare. Ei sunt sursa ce oferă susţinere financiară copiilor în parcurgerea etapelor normale ale vieţii: studii, vacanţe, întemeierea unei familii, poate chiar oferirea unei prime locuinţe. După terminarea studiilor, toţi tinerii se găsesc în faţa unui moment de răscruce: încotro să pornească în viaţă?

Răspunsul broker-ului EconGroup: Opţiuni reale au, însă, doar cei care pornesc la drum cu un capital corespunzător, consideră Ferenc Sas.

Finanţe proprii vs. împrumut

Diferenţa majoră între dispunerea de capital propriu sau de capital împrumutat constă în gradul de independenţă de care tinerii vor putea beneficia în cazul existenţei unor fonduri proprii, dobândite din surse de economisire.

Este evidentă preferinţa către un plan de acumulare încheiat cu 20 de ani înainte, pentru care urmează să se încaseze beneficiile, în defavoarea unui instrument de creditare contractat la un moment din viitor, cu mai multe variabile necunoscute în privinţa condiţiilor economice. Acesta constituie compromisul acceptat dacă nu există o altă alternativă de finanţare.

Oferta EconKids:

Economisire

· O Sumă Asigurată garantată la care se adaugă beneficiul investiţional obţinut suplimentar.
· Un rezultat investiţional garantat (denumit dobândă tehnică) ce se regăseşte în Suma Asigurată de la maturitatea contractului.
· Suplimentar, primeşte un Bonus de Maturitate de 5 – 10% din Suma Asigurată dacă toate primele au fost achitate la termenul indicat pe perioada contractului.
· Opţiunea de a ataşa componenta investiţională, prin adăugarea asigurării legate de fonduri de investiţii.

Protecţia financiară

· Beneficii medicale: în cazul unei spitalizări sau intervenţii chirurgicale pentru copil din accident sau îmbolnăvire, compania va acoperi cu suma stabilită în contract aceste cheltuieli medicale.
· În cazul unui eveniment tragic neprevăzut precum decesul părintelui rezultat în urma unui accident, se activează clauza de protecţie a copilului prin care Alico preia plata primelor până la maturitatea contractului când copilul va încasa beneficiile.

Garanţia unei companii solide:

Relaţia profesională de excepţie de 10 ani dintre Alico Asigurări România şi EconGroup a făcut posibilă introducerea acestui produs oferit în exclusivitate de către consultanţii noştri, precizează Ferenc Sas.

Recomand poliţa EconKids părinţilor care îşi asumă responsabilitatea de a se îngriji de viitorul copiilor, afirmă Theodor Alexandrescu, Director General Alico Asigurări România, adăugând că siguranţa, profitabilitatea, stabilitatea şi experienţa în asigurări de viaţă sunt fundamentale în planificarea viitorului copilului, iar Alico oferă clienţilor săi garanţia stabilităţii financiare.

Pentru mai multe detalii, accesaţi site-ul www.econgroup.ro.